گوگل اسیستنت چیست و کجا کاربرد دارد ؟
دستیار هوشمند گوگل اسیستنت چیست ؟ در گردهمایی CES امسال، بیش از هر زمان دیگری مشخص شد که گوگل، خواهان جمع کردن تمام ابزارهای الکترونیکی جهان در دستیار هوشمند گوگل (Google Assistant) می باشد. گردهمایی CES هر سال در ماه ژانویه در لاسوگاس کشور ایالت متحده آمریکا برگزار میشود و در آن از انواع لوازم و ابزارهای الکترونیکی، ابزارهای موبایلی مختلف، دستاوردهای جدید در حوزه اینترنت اشیا و … رونمایی میشود. امسال نیز دستیار هوشمند گوگل در این گردهمایی سر و صدای زیادی ایجاد کرد. دستیار هوشمند ابتدا در صفحه اصلی گوگل ظاهر شد. سپس پای آن به گوشیهای اندروید باز شد و حالا در هر جایی، ردپا و حضوری از آن را مشاهده میکنید. در این مقاله به شما میگوییم که اکنون یا در آیندهای نزدیک در کجاها شاهد حضور گوگل اسیستنت خواهید بود.

-
1. تلفنها و هدفونها
به نظر میرسد که دستیار هوشمند گوگل خیلی وقت است که در تلفنهای همراه اندروید استفاده میشود اما در واقع تنها مدت اندکی از حضور آن در اندروید میگذرد و برای اولینبار به عنوان یک گزینه و ویژگی جدید در ماه فوریه سال 2017 روی اندروید قرار گرفت. نسخه محدودتر و کم کاربردتر آن نیز به اجازه شرکت اپِل در ماه می گذشته روی گوشیهای آیفون مورد استفاده قرار گرفت. کاربرد دستیار هوشمند گوگل روی اندروید به شدت گسترده است و تمام دستگاههای الکترونیکی با وجود نسخه 6 اندروید را پوشش میدهد.
در حوزه هدفونها نیز، باید گفت که دستیاری که روی گوگل پیکسل باد قرار میگیرد، پس از هماهنگ و جفت شدن با پیکسل امکان ترجمه بلادرنگ و همزمان را فراهم میکند. گوگل پیکسل در واقع همان گوشیهای جدید گوگل است. شرکت لوازم الکترونیکی «بوز»، هدفونهای بیسیمی تولید می کند که دارای دستیار هوشمند گوگل اسیستنت هستند.
در گردهمایی CES، در حال تکمیل هدفونهای بهینهسازی شده با دستیار هوشمند است و هدفونهای Jaybird، JBL، الجی و سونی به زودی به بازار خواهند آمد. منظور از هدفونهای بهینهسازی شده نیز امکان دسترسی به دستیار هوشمند گوگل با لمس یک هدست گوشی کوچک است. سونی نیز خبر از استفاده از گوگل اسیستنت در مدلهای جدید خود داده است که با به روزرسانی برنامهها به زودی این امکان را در هدفونهای تولیدی خود تعبیه میکند. هدستها و هدفونها تنها بخش کوچکی از استفاده دستیار هوشمند را منعکس میکنند.
-
2. بلندگوهای هوشمند

وقتی بلندگوی هوشمند گوگل برای اولین بار در ماه اکتبر سال 2016 میلادی در صفحه نخست گوگل معرفی شد، به نظر میرسید که گوگل اسیستنت، ابزاری مستقل است. اما حالا سونی، JBL، اونکیو، انکِر، موبووی و اینسیگنیا اخیرا بلندگوهایی مجهز به دستیار هوشمند گوگل تولید کردهاند. برندها و شرکتها مختلف دیگری نیز مانند شرکت: الجی، آی-هوم و… بلندگوهای جدید مجهز به دستیار هوشمند تولید و روانه بازار کردهاند. استفاده از دستیار هوشمند گوگل در بلندگوهای هوشمند اگر چه بسیار جالب و کاربردی است اما پیشبینیهای متخصصان و برنامههای مختلفی که از گوشه و کنار، دربارهی طرحهای آتی گوگل به گوش میرسد، نشان میدهد که استفاده از این دستیار به همین جاها ختم نخواهد شد و قرار است تغییرات شگفتانگیز بسیاری به وقوع بپیوندد و ابعاد استفاده از دستیار هوشمند گوگل به شدت بازارهای محصولات مختلف را تغییر خواهد داد.
-
3. تلویزیون
دستیار هوشمند گوگل اسیستنت اخیرا روی تلویزیون Nvidia’s Shield و تلویزیونهای خطوط اندروید سونی نیز دیده میشود. گوگل برای استفاده از دستیار هوشمند در سایر تلویزیونهای اندروید نیز برنامههایی دارد که در آیندهای نزدیک به این برنامهها جامه عمل خواهد پوشاند. شرکتهای معتبری چون سونی از پیشگامان استفاده از دستیار هوشمند گوگل در تولیدات مختلف خود هستند و به نظر میرسد خیلی زود و هوشیارانه متوجه اهمیت تجهیز کردن ابزارها و تولیدات الکترونیکی مختلف خود با آن شدهاند. استفاده از دستیار هوشمند در تلویزیونهای اندرویدی به کاربران کمک میکند تا با استفاده از قابلیت فرماندهی صوتی که روی کنترل از راه دور تعبیه شده است، فعالیتهای مختلفی نظیر: تعویض کانالهای تلویزیونی، کاهش یا افزایش صدا و… را صورت بدهند.
-
4. نمایش هوشمند

در همایش CES، گوگل اعلام کرد که گوگل اسیستنت در بستر جدید دیگری تحت عنوان نمایش هوشمند نیز قرار خواهد گرفت. منظور از نمایش هوشمند، بلندگویی مجهز به یک صفحه نمایش لمسی است. این نمایش هوشمند را در ماههای آتی JBL، لنوو، الجی و سونی به بازار روانه خواهند کرد. نمایش هوشمند نیز از آن دست تازههایی است که ورودش به بازار با استقبال و کنجکاوی علاقهمندان رو به رو خواهد شد.
-
5. خودروها
گوگل به تازگی اعلام کرده است که دستیار هوشمند گوگل اسیستنت (Google Assistant)، میخواهد در آمریکا به سمت تولید اتومبیلهای اندرویدی برود. این فناوری روی بیش از 400 مدل خودروی مختلف از 40 شرکت تولیدکننده اتومبیل قابل استفاده خواهد بود. اگر خودروی فردی در ایالت متحده آمریکا مجهز به اتو-اندروید نباشد، میتواند اپلیکیشن را دانلود کرده و روی تلفن همراه خود استفاده کند.
در حال حاضر، برای مشاهده اتو-اندروید روی صفحه نمایش لازم است که تلفن مستقیما به خودرو متصل بشود. اما گوگل با شرکت خودرویی که نام آن فاش نشده است، مشغول تجهیز کردن خودرو بادستیار هوشمند گوگل است تا دیگر نیازی به وجود تلفن همراه نباشد. فعلا مشخص نشده است که همکاری گوگل برای پیادهسازی این طرح و برنامه با کدام شرکت تولید خودرو خواهد بود. همانطور که دیده میشود ابعاد استفاده از هوش مصنوعی دیگر محدود به برنامههایی در وسایل الکترونیکی کوچکتر یا وسایل و تجهیزات خاص برای مصارف ویژه نیست بلکه کمکم زمان آن رسیده است که تمام آنچه را درباره هوش مصنوعی در فیلمها میدیدیم به چشم و به طرزی کاملا ملموس در زندگی روزانه خود احساس کنیم.
ادامه روند پیشرفت گوگل اسیستنت به چه ترتیب خواهد بود؟

علاوه بر مواردی که در فهرست بالا نام برده شد، دستیار هوشمند گوگل در طیف وسیعی از لپتاپها و سایر وسایل الکترونیکی پوشیدنی نیز امکان حضور و استفاده دارد. به عبارت دیگر بهتر است این قضیه را به این شکل روشن کنیم: دستیار هوشمند گوگل اسیستنت را در هر ابزاری که امکان استفاده از اندروید 6 داشته باشد، میتوانید قرار بدهید. اندروید نسخه 6 همان اندروید موسوم به مارشمالو است که در ماه اکتبر سال 2015 میلادی به بازار آمد. هر ابزاری که با محوریت اندروید فعالیت میکند، قابلیت بهرهمندی از دستیار گوگل را دارد. باید دید که این بهرهمندی از سوی کارشناسان و متخصصان خلاق به چه شکل مورد استفاده قرار خواهد گرفت. دستیار هوشمند گوگل اسیستنت (Google Assistant)، مجموعهای از کاربردهای اضافی و به نوعی تجملاتی ارائه نمیکند بلکه کاربرد هوش مصنوعی در بالاترین سطح ممکن است که روز به روز به نقش مهم آن در پیشبرد فعالیتهای مختلف در زندگی روزمره افزوده میشود.
گستردگی کاربرد دستیار هوشمند و امکان استفاده آن در ابزارهای مختلف به قدری چشمگیر است که کمتر کسی حس میکند فقط 15 ماه از حضور آن روی صفحه اصلی گوگل میگذرد. البته هنوز نمیتوان درباره روند آتی و پیشرفت گوگل اسیستنت در آینده، پیشبینی دقیقی ارائه کرد اما آنچه مشخص است، تلاش گوگل در وسعت بخشیدن به کاربردهای آن است. آینده هر طور که پیش برود، قطعا بسیار فراتر از بلندگوها و تلفنهای هوشمند از کاربرد دستیار هوشمند گوگل استفاده خواهد شد. واقعیت این است که سرعت رشد فناوریهای مختلف به قدری افزایش پیدا کرده است که دیگر حضور و پا گذاشتن هیچ ابزار یا تکنولوژی جدیدی نمیتواند ما را آن طور که باید شگفتزده کند. این شگفتزده نشدن به هیچ عنوان دلیل بیاهمیت بودن اقدامات فناورانه امروزی نیست بلکه سرعت و تنوع به عنوان دو عامل اصلی مدیریت بازار فناوری باعث ایجاد چنین واکنشی در ما به عنوان مخاطب شده است. گوگل اسیستنت طیف گستردهای از فعالیتها را پوشش میدهد، مثلا کافی است بخواهید نوعی خاص از موسیقی برایتان پخش بشود یا معنای کلمهای را از آن بپرسید، فرمانی برای استفاده از ساعت دستگاهی که روی آن دستیار هوشمند نصب است، بدهید و خیلی کارهای دیگر. نکاه جالبی نیز در مورد فعالیتهای شرکت گوگل وجود دارد. در واقع گوگل همیشه با شرکت اپِل در رقابتی تنگاتنگ است. هر چند که فروش گوگل به رقم فروش اپل نمیرسد اما برای اینکه در این رقابت به جایگاه مطلوبتری برسد، استراتژی جالبی را برگزیده است. گوگل برای جهت دادن به تمایزی که او را در کارزار رقابت برنده میکند، تمرکز و دقت خود د ساخت محصولات را معطوف به افزایش کاربرد هوش مصنوعی کرده است. کاری که او را چند گام از اپل جلوتر میبرد. بارها در سمینارها و کنفرانسهای مختلف نیز عنوان شده است که گوگل پیش از زیبایی به هوش میاندیشد و این عبارت که از سوی مقامات و کارشناسان مختلف گوگل ابراز شده است به نوعی کنایهای هوشمندانه به رقابت خود با شرکت اپل تلقی می شود.
منبع» لرن فایلز